tirsdag 25. januar 2011

Gult er kult!



Gårsdagens tur på Living gjorde meg begeistret for gult! Ingenting ved dette som minner meg om påske - det er bare ganske enkelt kult! 
Gap sofa i okergult


Fra utstillingen til Living

mandag 24. januar 2011

Nytt kjøkken

Etter 8 år med kjøkken fra 50-tallet(?) skal vi endelig få nytt kjøkken! Det gamle kjøkkenet skal flyttes og bli til soverom for lillemor, og det nye skal komme der stuen er i dag. Planlegging av nytt kjøkken er derfor i gang, og jeg har lekt meg med Ikea's kjøkkenplanlegger. På det øveste bildet er veggene hvite, slik jeg ser for eg, mens på de to nederste har jeg lagt til mørk grå vegger da jeg synes det gjorde seg bedre på bildet. Ønsker meg et kjøkken i hvit høyglans, med gripelister (var ikke mulig å legge til i kjøkkenlanleggeren).

Kjøkkenet vil bli på ca 30 m2, og ha peisovn i ene hjørnet :-) Døren dere ser ved siden av de to høyskapene vil gå inn til lillemors nye soverom - tenker det vil bli stas med eget rom!




Her vises dør inn til lillemors rom, åpning inn til gangen, peisovn, dør inn til kontor, og i høyre hjørne - åpning inn til ny stuedel.

mandag 17. januar 2011

Hvordan utnytte plassen under trappa?

Ettersom at vi skal ha trapp fra stua og ned til kjellerstua, så tenker vi at det er greit å få brukt plassen under trappa til noe fornuftig, men hva? I jakten på idéer ser vi at mulighetene er mange!

Praktisk og fin løsning med å ha bokhyller under, og i, trappa.





















Ingen dum idé dette heller - har jo tenkt å ha tv'en i kjellerstua...



































Lekehus under trappa vil sikkert bli populært hos lillemor :-)
















Fiffig løsning, men passer nok ikke hos oss...













Også en mulighet, men veldig kjedelig da...

Organisering av hjemmet

I dag har jeg surfet litt rundt etter produkter som kan gjøre det lettere å holde det ryddig og å organisere hverdagen - kort sagt gi et enklere liv... Jeg synes leiligheten flyter over av klesvask, tomflasker, blader, bøker og papir! Her er noe av det mest interessant jeg fant:

Praktisk og stilig Wallstickers fra Ferm LIVING























Sortera-serien fra Ikea er praktisk til å sortere skittentøy i, da de kan stables oppå hverandre og merkes med f.eks. hvitvask, farget, ullvask og finvask.













Retur-serien fra Ikea fås i ulike størrelser og kan settes sammen etter behov, og brukes til alt i fra kildesortering til oppbevaring av leker og baderomsutstyr.

Fra artiklen "Kildesortering med stil"

onsdag 12. januar 2011

På ønskelisten...

Da har vi oppdraget om tilbygg ute på anbud.... I mellomtiden er det bare å kose seg med idéer til hva slags tapeter, farger, gulv og trapp vi ønsker oss! Fordelen med å bygge nytt er jo at man stort sett kan få ting som man ønsker det, innenfor visse økonomiske rammer selvsagt ;-)

Ønsker meg denne koselige tapeten fra Cole & Son på lillemor sitt rom, men kun på en eller to vegger.
























I kjellerstua ser jeg for meg denne på en vegg for å gi illusjonen av litt mer takhøyde...
























Eller kanskje denne fra Concretewall.no hadde vært tøff i kjellerstua, eller oppe i stua kanskje...



Som gulv kan jeg tenke meg et tregulv som er lyst og i gir større romfølelse, f.eks. dette i hvitoljet eik,

eller et mer varmt og lunt gulv, som dette i eik espresso... Vanskelig valg!


Så var det valg av trapp da... Tenker det viktigste her er å ta hensyn til at det er en 2-åring som skal kunne gå i den - den må derfor ikke være for bratt, og den bør ha god belysning. Likte derfor disse to trappealternativene godt.
Plan fra Trappekompaniet

Egeri fra Trappekompaniet


Fin inspirasjon fra Finn.no. Deilig å se litt fargebruk, at ikke at er lyst... Synes det er lekkert!